Welkom » Camperreizen » Kris kras door Brabant, Friesland en Limburg

Zoals bij velen het geval was, hebben wij ook onze reisplannen aangepast aan de coronamaatregelen. Omdat we het verstandiger vonden om in Nederland te blijven gingen we, zonder plan op stap. Voor het eerst gingen we met drie hondjes als reisgenoot op pad. Luna was, als kleine pup, sinds april in ons gezin gekomen. Ook zij reisde nu met ons mee. Vanuit Goes legden we eerst aan bij een vertrouwde camping: Aan de Groene Papegaai in Hoogerheide in Brabant.( voor een beschrijving van de camping zie rubriek campings/camperplaatsen.)

Het mooie van deze camping is dat het tegenover een prachtig natuurgebied ligt waar je prachtig kunt wandelen.

Vanuit de camping is het maar een klein eindje fietsen om de Volksabdij te bereiken. In deze abdij kun je nu overnachten. We deden dat eerder met de fiets. Leuk om te doen. Je kamer is een vroegere kloostercel. De abdij ligt prachtig in de bossen.

Volksabdij te Ossendrecht.

Zuilengang Volksabdij                                                                                       Bossen rondom de Abdij.  

Op weg naar landgoed Ravenburg in Putte fiets ik langs de Joods-Israelitische begraafplaat.

Ook passeren we op onze fietstocht het nationaal oorlogsmuseum. Buiten staan deze legertank en het afweergeschut. Ook in het dorp staat een legertank, gebouwd in 1917 en gebruikt door de Duitsers. Vlak naast deze tank staat de vrolijke bierdrinker zoals dat de zuidelijke mens betaamt.

Uiteindelijke bereiken we ons doel: landgoed Ravenhof in Putte. Het blijkt een enorm landgoed te zijn met een heus kasteel, een bijzonder tuinhuis en een fruitmuur. Vanuit het centrum van het kasteel is er zicht op het tuinhuis Glorietta. Het tuinhuis was het pronkstuk. Er gaat het verhaal dat het tuinhuis ook door een ondergrondse gang bereikbaar was. maar...er is nooit bewijs voor geleverd. Het kasteel ligt op een zeer royaal landgoed met prachtige bossen, vijver en wandelpaden. Erg de moeite waard. Uiteraard is er een plekje om iets te drinken.