In deze rubriek beschrijf ik camperplaatsen en campings die wij bezocht hebben.

Camperplaats de Kleine Geest in Linden(Brabant)

Deze kleinschalige camperplaats ligt in het noord-oosten van Brabant, nabij Nijmegen. De camperplaats heeft verharde plaatsen en een grote groenstrook. Bij elke plaats is een grote houten vlonder als opstap bij de ingang van je camper. De camperplaats heeft een mooi sanitairgebouw met 2 douches en 2 toiletten. Voor de douche betaal je € 0,50. Verblijf voor 1 nacht kost € 17,00. Meerdere nachten kosten € 13,00  De camperplaats heeft een loosplaats, een watertapplaats, een gezellig binnenverblijf, kaart met fietsknooppunten. Soms worden er op zaterdag verse pizaas gebakken. De camperplaats ligt aan een route van het fietsknooppunt. De camperplaats biedt rust, ruimte en natuur. Als je er van houdt: heerlijk!

Camperplaats Oirschot

Deze camperplaats grenst aan de rivier en heeft 60 plaatsen. De camperplaats heeft een gravelondergrond en ruime plaatsen. Elke plaats is duidelijk afgescheiden met een hekje. Wanneer de camper goed langs de kant staat is er veel ruimte om een zitgroepje neer te zetten. De camperplaats is mooi aangelegd met groen. Er is mooi sanitair met ook een invalidentoilet. Het sanitair is mooi en schoon en ook verrijkt met planten. Er is een aparte ruimte met veel informatie en routes en bezienswaardigheden. Het centrum van Oirschot ligt op loopafstand. Er is goede loosplaats en mogelijkheid tot innemen van water. Een overnachting met 2 personen kost € 16,00. Voor de douche betaal je € 1,00 voor 6 minuten.

Camping Aan de Groene Papegaai in Hoogerheide(Brabant)

Deze camping heeft geen aparte camperplaatsen, maar de camping is zeer geschikt om met de camper te bezoeken. Ruime plaatsen op een mooi groen veld. De camping is mooi gelegen, heeft een visvijver, mooi schoon sanitair, leegplaats voor chemisch toilet en loosplaats. Dichtbij elke kampeerplaats is een waterkraan waardoor je , met eigen waterslang, je waterreservoir goed kunt vullen. Bart en Marjolijn zijn de zeer vriendelijke eigenaren. Dagelijks kunnen verse broodjes worden besteld en jus d'orange. Op zondag ook warme appelflappen. Voor de visliefhebber is er een visvijver. Tegenover de camping is een natuurgebied. Je kunt in de omgeving prachtig fietsen en wandelen. in de prijs is alles begrepen, dus geen aparte douchemuntjes. Je kunt er pinnen. Ook is er ijs te koop.

Prijs is rond de € 17,00 per nacht. ( augustus 2020)

Recreatiepark De Eikenhof te Paasloo (grens Friesland/Overijssel)

De Eikenhof is een recreatiepark: er zijn huisjes, stacaravans, tenten, caravans en campers. Er zijn speciale camperplaatsen. Er is voldoende sanitair wat ook wordt schoongehouden. De Eikenhof heeft een restaurant, er kunnen maaltijden besteld en bezorgd worden er is een zwembad, kinderboerderij. Het grenst aan een bos waar hondjes prima kunnen worden uitgelaten. Naast de Eikenhof ie er een Klimbos waar, tegen betaling te hoogte kan worden geklommen. Paasloo grens aan de Weerribben, een prachtig gebied om te fietsen en te varen. Chemisch toilet kan geleegd worden. Ook is er een loosplaats voor grijswater en een inneempunt voor water. Maar deze zijn aangebracht op een onhandige plek.Kosten:  ongeveer € 20,00 per nacht (augustus 2020)

Minicamping De Lytse Brekken in  Follega ( Friesland)

Deze camping grenst aan een haventje. De 10 camperplaatsen kijken erop uit. Daarnaast zijn er velden voor tenten en caravans. Het is een eenvoudige camping. Er is schoon sanitair. Er is een sanistation voor het lozen en innemen van water. De plaatsen voor de campers zijn verharden hebben een prachtig uitzicht. Vanuit deze camping is het prachtig fietsen naar Sloten, Woudsend, Lemmer etc Wij zwommen in het water van het haventje, heerlijk. De kosten zijn € 12,00 per nacht. Hondjes kosten € 1,00 per nacht. 's Avonds komt de heerder afrekenen. Liefst contant,maar kan ook via overmaking via de bank. ( augustus 2020)

Waterpark Y'ne Lyte(in de luwte) in Grau (Friesland)

Y"ne Lyte is een waterpark wat slechts via een brug bereikt kan worden. Het is eigenlijk een eiland. Het bestaat uit veel huisjes, chalets, velden voor caravans en tenten en camperplaatsen. De camperplaatsen zijn verhard met groenstrook. Het park heeft een flinke oppervlakte. Er zijn diverse sanitairblokken. Voor de douche zijn muntjes nodig. Op de camping zijn wasmachine en  droger aanwezig. Op het park is een restaurant en er is de mogelijkheid om een sloep te huren. Het prachtig fietsen in het natuurgebied Alde Fanen. De kern van Grau is pittoresk. We betaalden € 26,00 per nacht. Alles kan gepind worden. Vanzelfsprekend is er een loos en vulplaats. Voor het vuil moet je buiten het park zijn. Hier kun je, met behulp van de toegangssleutel, de milieustraat in. ( augustus 2020)

Camperplaats Veldzicht in  Brantgum (Friesland)

Deze camperplaats is alleen bestemd voor campers. De plaatsen zijn verhard met een groenstrook. Het is kleinschalig. Sanitair is zeer schoon. Er is 1 toilet + douche voor mannen en een voor dames. Er is ook een afwasplaats. In de blokhut is plenty informatie over de omgeving. Een overnachting kost € 14,00 die je contant in een envelop achterlaat. Vriendelijke beheerder. Goede loos en tapplaats. De CP ligt vlakbij Dokkum en bij de vertrekplaats met de boot naar Ameland. ( augustus 2020)

Camperplaats Ens (Schokland) (Noordoostpolder)

Deze camperplaats is mooi aangelegd. In de blokhut ook hier veel informatie. Er is 1 toilet en douche. Elektra wordt apart betaald via een meter. Er is loos/inneemplaats van water. Er valt goed te fietsen. Vlakbij ligt Schokland. Dit eiland uit de Zuiderzee is in 1942 drooggelegd. Het is nu Unesco werelderfgoed. Het kost € 13,50 per nacht. Het geld moet contant achtergelaten worden in een envelop. ( augustus 2020)

Camperplaats Biesbosch in Drimmelen. (Brabant)

Deze camperplaats is zelfregulerend. je betaalt via een terminal. Met de inritkaart kom je op het terrein en bereik je je plaats. Met de pas die je hebt ontvangen kun je gebruikmaken van douche en toilet. Er zijn er apart voor dames en heren. Ook is er een afwasplaats. Het plaatsje Drimmelen heeft nostalgie. De CP ligt aan de haven. Van hieruit kun je rondvaarten maken op de Biesbosch. In de buurt zijn restaurant, supermarkt en viskraam aanwezig evenals een bezoekerscentrum. Kosten per nacht: € 20,50 ( augustus 2020)

Camperplaats IBIS in Tilburg (Brabant)

Deze camperplaats ligt naast het Ibishotel. Er zijn 4 elektra-aansluitingen. Je kunt gebruikmaken van toilet van het hotel. Ook kun je gebruikmaken van ontbijt, diner etc. Kosten: € 7,75 per nacht. Direct in de buurt is er een bos om de hond uit te laten. Een ideale plek om de stad Tilburg te verkennen. Tips: De bibliotheek Lochal en Museum De Pont. (augustus 2020)

Camperplaats Campererf de Biezenhoeve in Lopikerkapel.

Deze camperplaats ligt op het erf van een melkveehouderij. De plaatsen zijn verhard en hebben elektra. Binnen , bij de stal is een toilet en afwasplaats. Er is mogelijkheid voor het lozen en innemen van water. Er zijn veel fietsmogelijkheden in de omgeving zoals een kastelenroute. Kosten: € 16,00 per nacht, contant in envelop achterlaten.(september 2020)

Camperplaats Vecht en Weide in Weesp.

Deze CP ligt aan€ 14,00 de rivier de Vecht. Er zijn verharde plaatsen met elektra. Er is een mooi sanitair gebouw met douches, toiletten en afwasplaats. Er zijn ook wasmachine en droger. Er is veel toeristische informatie. Het is er erg netjes. Kosten: € 14,00 per nacht in envelop te voldoen. (september 2020)

Camperplaats Kessel in Kessel (Limburg)

Deze camperplaats heeft verharde plaatsen met grasstrook. De plaatsen zijn ruim. Het sanitair is mooi schoon. Er zijn douches en toiletten. Ook een afwasplaats. Op deze CP is een speciale speelweide voor de honden en zijn gratis eieren te verkrijgen. Kosten : € 14,50 per nacht te voldoen in envelop. Er is ook een sanistation. Kessel is een leuk dorp en het is prachtig fietsen langs de Maas. 

Camperplaats Ittervoort in Ittervoort. (Limburg)

Deze camperplaats is kleinschalig. Alle plaatsen zijn op gras. De plaatsen zijn ruim. Er is 1 toilet en douche. Er is een speciale weide voor honden. De CP ligt aan de weg, maar daar hoor je niet veel van. De beheerder is erg vriendelijk. Kosten zijn € 15,00 inclusief stroom.

Camperplaats Maastricht in Maastricht. (Limburg)

Deze CP heeft 100 plaatsen en bereik je via een terminal. De CP heeft aparte plaatsen voor campers die langer zijn dan 10 meter. De plaatsen zijn verhard en hebben een grasstrook. Er zijn 3 rijen. De middelste rij bevat stroompalen. De voorste en achterste rij moeten ook hier de stroom vandaan halen. Er zijn toiletten en douches. Vanaf de CP is het 2,5 km naar het centrum van Maastricht. De CP ligt aan de Maas. Aan de CP grenst een dijkje waar de hond kan worden uitgelaten. Kosten:€ 17,00. Elektra betaal apart extra.

Minicamping de Hommelhof in Susteren(Limburg)

Deze camping heeft geen speciale camperplaatsen. Ze is kleinschalig en heeft ruime plaatsen met elektra. Er is schoon sanitair, toiletten, douches en afwasplaats. Ook is er een wasmachine. De camping oogt wat rommelig. Tegenover de camping is het chaletpark Eurocamp. Hier kun je gebruikmaken van het restaurant, zwembad, midgetgolf. De camping grenst aan het bos en de golfbaan. Dus als je van golfen houdt is het een ideale plek. De eigenaar is vriendelijk.  Voor de douche heb je €0,50 nodig. Kosten€ 18,00 per nacht. ( september 2020)

Camperplaats De Lingewaard in Gendt (Gelderland)

Deze nieuwe camperplaats( 2017) is ruim opgezet. Elke plaats heeft een verhardgedeelte en een groenstrook. Samen 100m2. Er is een apart sanitair gebouw met toilet/douche voor heren en dames. Ook zijn er wasmachine, droger en strijkplank en strijkijzer. In het verwarmde sanitairgebouw is ook een aanrecht om af te wassen. Op loop afstand is er ook een bijbehorende visvijver. Op de camperplaats is ook een sanistation. Een overnachting kost €16,00. Dit kan voldaan worden in een envelop. Stroom betaal je apart via de automaat bij de camperplaats( € 1,00 per 2 kwh). Ook het water tanken kost € 1,00 per 100 liter.